HartslagNu

De maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan hebben ook invloed op de geplande activiteiten van Hartveilig Borger-Odoorn. De geplande reanimatiecursussen en bijeenkomst voor de dorpen op 25 maart worden dan ook naar een later moment verplaatst.

Vanuit HartslagNu ontvingen we onderstaand bericht met betrekking tot de inzet van burgerhulpverleners:

In aansluiting op de landelijke maatregelen tegen het Coronavirus (Covid-19) heeft het bestuur van HartslagNu het volgende besloten:
Er worden geen burgerhulpverleners meer gestuurd naar een reanimatie-adres waarvan bekend is dat het een quarantaine adres is.
Burgerhulpverleners hebben namelijk geen persoonlijke beschermingsmiddelen bij zich. Het bestuur van HartslagNu heeft dit besluit genomen na overleg met MMA’s.

Een huis is in quarantaine, wat nu?
De adressen van personen waarvan bekend is dat zij in quarantaine zijn, zijn bekend bij de meldkamers. Zodra er een reanimatiemelding is op zo’n adres, wordt deze melding geannuleerd door de meldkamercentralist en bekend gemaakt bij HartslagNu.

HartslagNu zal alert en proactief handelen door bij (overige) verdachte situaties gepaste maatregelen te nemen in overleg met de gealarmeerde burgerhulpverleners.

Met hartelijke groet en blijf gezond!
Hartveilig Borger-Odoorn