Vrouwenvereniging

 • De Vrouwenvereniging, speciaal voor de dames, organiseert één keer in de maand (van oktober t/m april) een gezellige avond met een spreker of andere activiteit.

 • Bezoek aan Blauwe Stad.

  Zaterdag 20 april bezochten de dames van de Vrouwenvereniging de Blauwe Stad. Na de regen kwam gelukkig weer de zonneschijn.
  Een korte wandeling en een humorvolle boottocht vielen enorm in de smaak.
  De dag, en het seizoen, sloten we daarna smaakvol af met een High Tea aan het meer van Blauwe Stad.

  Voor de foto’s klik op de link:http://www.eeserveen.info/fotos/nggallery/album/bezoek-aan-blauwe-stad

 • Creatieve avond!!!

  Onder leiding van hun eigen Marjolein hebben de leden van de Vrouwenvereniging tijdens een creatieve avond een paasstukje gemaakt.
  Het is een duurzame creatie geworden: eitjes eruit en een kersttakje erin voor het eind van het jaar!
  Het was een gezellige avond, waarna iedereen naar huis ging met een prachtig kunstwerk.

  Klik hier voor de foto’s:
  http://www.eeserveen.info/fotos/nggallery/album/paasstukje-maken-maart-2024

 • Huus van de Taol

  Wat hebben we weer genoten; Vanavond Renate Snoeiing van “Huus van de Taol” op bezoek gehad.
  Ze vertelde over het ontstaan van de Drentse taol, het Neder Saksisch, alles nog weer onderverdeeld in verschillende streken in Drenthe.
  Allerlei informatie over het “Huus van de Taol”, waar ze dus lezingen verzorgen, cursus Drents geven, educatie op scholen, boeken enz….

  Na de pauze hadden we een quiz, wat voor de neie Drenten onder ons nog niet mee viel. De winnaars mochten een boekje uit zoeken
  Ik woon zelf ondertussen al weer 27 jaar in Drenthe maar toch nog  nieuwe woorden geleerd.
  Het was een geslaagde avond.

  Henriët Addink

   

 • Bijeenkomst Vrouwenvereniging januari

  Op woensdag 17 januari hebben de dames van de vrouwenvereniging Eeserveen een indrukwekkende avond gehad met de gastspreker van Stichting Vluchteling.
  Abdu, een 24-jarige immigrant uit Aleppo(Syrië), was aan het woord.
  Hij vertelde zijn indrukwekkende verhaal over zijn jeugd, hoe hij op 12-jarige leeftijd de bombardementen in zijn dorp heeft ervaren en hoe hij met zijn ouders, broers en zusje naar buurland Turkije heeft kunnen vluchten. Eenmaal in Turkije heeft het gezin hard moeten werken om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Zo begon Abdu toen hij 13 was lange dagen te werken in een kledingfabriek. De slechte arbeidsomstandigheden, de lage lonen, het gebrek aan scholing(smogelijkheden) en het racisme waren beweegredenen om verder te gaan naar een ander land, Nederland. Abdu’s oudste broer, op dat moment 17 jaar oud, maakte de gevaarlijke reis. Eerst met de boot van Turkije naar Griekenland, om vervolgens grote stukken te voet af te leggen. Eenmaal in Nederland heeft hij snel een verblijfsvergunning kunnen krijgen en omdat hij minderjarig was en de regelgeving destijds soepeler was, kon het gezin hier snel herenigd worden. Nu woont Abdu al ruim 5 jaar in Nederland. Hier heeft hij meerdere taalcursussen gevolg, heeft hij zijn mbo 4 niveau diploma in de richting van bedrijfskunde gehaald en is hij inmiddels aan het werk bij Wildkamp en Post NL. Zijn ambitie is om later een eigen autohandel te exploiteren en zoals wij vanavond hebben mogen luisteren naar zijn levensweg en hoe gedreven hij is, hoe hij in oorlogstijd in Syrië in een versnelling heeft kunnen afstuderen en hoe hij twee keer een volledig nieuwe taal heeft geleerd in een nieuw land waar hij wekelijks ook veel uren heeft gewerkt en een nieuw netwerk en vriendenkring heeft moeten opbouwen, zijn wij ervan overtuigd dat die onderneming er vast en zeker zal komen.

   
  Al met al was het erg indrukwekkend om te hetgeen je geregeld in het journaal ziet, nu van iemand te horen die dit zelf heeft meegemaakt. Het zet je aan het denken over wat jij zou doen in deze situatie en we hebben denk ik alleen een stukje meer respect gekregen voor wat mensen in oorlogsgebieden meemaken en hoe zij hun leven in een ander land herpakken. Stichting vluchteling helpt hen hierbij door vluchtelingen in Nederland op te vangen en hen te begeleiden met wat voor ons de dagelijkse en normaalste gang van zaken is, maar voor hen toch even wat lastiger is in een vreemd land. En wat je zelf kan doen? Begroet elkaar eens op straat, dat is een klein gebaar waarmee je een ander het gevoel geeft dat hij welkom is.
   
  Christel Sprokkereef Wolthuis
 • Nieuwjaarsvisite 2024

  Grote drukte in het zaaltje van de “oude school”. Meer dan 1/3 van de inwoners van Eeserveen was aanwezig om elkaar een goed nieuwjaar te wensen en aansluitend te genieten van een uitstekend stamppotbuffet dat ook dit jaar weer prima verzorgd was door Eetcafé De Alinghoek in Drouwen. Al met al was deze bijeenkomst ,georganiseerd door de Vrouwenvereniging, KKB en Plaatselijk Belang, een groot succes.

  Voor foto’s klik op onderstaande link:

                                                http://www.eeserveen.info/fotos/nggallery/eeserveen/nieuwjaarsvisite-2024

 • Wijnproeverij

  De wijnproeverij die de Vrouwenvereniging georganiseerd heeft is erg geslaagd.
  De groep die de niet-alcoholische wijnen proefde vond er misschien wat minder voldoening in dan de groep die de wel-alcoholische wijnen proefde. De lol en de ervaring van de wijnproeverij was er zeker niet minder om!!!

  Met dank aan Mark van MiBuWijnen.nl

  Voor foto’s klik op :

  http://www.eeserveen.info/fotos/nggallery/eeserveen/wijnproeverij-vrouwenvereniging-4

 • Passen en meten bij de Vrouwenvereniging

  Woensdag 22 november werd er door de Vrouwenvereniging een interne kledingruilbeurs georganiseerd. Het was een zeer gezellige avond waarop vele kledingstukken van eigenaresse wisselden. Er was haast voor iedereen wel iets geschikts. Na uiteraard de “nieuwe” kleding geshowd te hebben keerde iedereen weer tevreden huiswaarts.

  Voor de foto’s…klik op link.

  http://www.eeserveen.info/fotos/nggallery/eeserveen/kledingbeurs-vrouwenvereniging

 • Geslaagde bijeenkomst Vrouwenvereniging

  Dinsdag 17 oktober was de fysiotherapeut uit Borger bij de Vrouwenvereniging aanwezig. Al met al was het een zeer geslaagde avond waarin diverse onderwerpen aan bod kwamen. O.a. bewegen om weerbaar te blijven  en hoe je valpartijen in huis kan voorkomen. Het bleef niet bij luisteren alleen….ook de deelnemers moesten zo nu en dan in beweging komen.
  Klik op de onderstaande link en bekijk een paar foto’s van deze avond.

  http://www.eeserveen.info/fotos/nggallery/eeserveen/fysio-bij-de-vrouwenvereniging

   

 • Jaarprogramma Vrouwenvereniging 2023/2024

  Het jaarprogramma 2023/2024 van de Vrouwenvereniging luidt als volgt:

  Dinsdag 19 september 2023
  Bijkletsen en Bingo met hapjes.
  Meenemen: 8 lekkere hapjes per persoon. 

  Dinsdag 17 oktober 2023

  De Fysiotherapeut uit Borger vertelt.

  Woensdag 22 november 2023
  Kledingruilbeurs

  Meenemen: 3 kledingstukken die je een nieuw leven gunt bij een ander.

  Woensdag 13 december 2023
  Wijnproeverij.
  Meenemen: Portemonnee, mocht je na afloop een flesje willen kopen.

  Woensdag 17 januari 2024
  Verhaal van Vluchtelingen.

  Dinsdag 13 februari 2024
  Huus van de Taol.

  Dinsdag 19 maart 2024
  Paasknutselen met Marjolein.

  Zaterdag 20 april 2024
  Dagje uit.